icon-userBinnenkort inloggen bewoners

Over De Akker

De doelstelling van de Vereninging is gericht op zelfstandig wonen voor 50-plussers. Senioren vanaf ongeveer 50 jaar zonder inwonende kinderen kunnen lid worden van de woonvereninging door het kopen van een woonrecht. Enkele eigenaren van een woonrecht verhuren hun appartement, maar voor huurders geldt dezelfde leeftijds beperking.

 

De Akker onderscheidt zich van de gewone appartementenflats door de faciliteiten, de dienstverlening en de relatief lage servicekosten.

 

Zelfstandigheid en privacy voor de bewoners van de schitterend gelegen appartementen zijn belangrijke aspecten voor het wonen in De Akker. Door verschillende, niet verplichte activiteiten is er een goede mogelijkheid tot het leggen van sociale contacten.

Gebouw

Het gebouw bestaat uit 98 appartementen. Ieder appartement heeft een eigen zolderruimte van ca. 8m² voor opslag.

Er zijn twee liften aanwezig, een bij de entree en een bij de middenentree, waar zich ook de postkamer bevindt. In de grote foyer vinden regelmatig gezamenlijke activiteiten plaats zoals film of andere bijeenkomsten. Op de 2e etage is een bibliotheek en op de 3e etage staat een biljart.

Rondom het gebouw zijn voor iedereen toegewezen parkeerplaatsen beschikbaar en hetzelfde geldt voor de diverse fietsenstallingen.

 

Het merendeel van de appartementen is de laatste jaren ingrijpend veranderd en aangepast aan de luxe en eisen van deze tijd. In 2010 is een begin gemaakt met een ingrijpende renovatie van het gebouw. Het betrof een renovatie van de dakgoten tot en met de riolering en een volledige facelift van het interieur.

Hierdoor is het gebouw weer volledig aangepast aan het gewenste onderhouds niveau. En de in 2012 opnieuw ingerichte prachtige parktuin maakt de luxe uitstraling compleet. Bekjkt u voor een indruk onze fotogalerij.

 

Voor het kunnen uitvoeren van de renovatie is de Verening een hypotheek aangegaan. Door doelmatige planning van alle noodzakelijke kosten en toekomstige uitgaven worden de kosten voor groot onderhoud en renovatie (MeerJaren Onderhouds Plan, MJOP) evenals de aflossing van de hypotheek, gelijkmatig verdeeld over de servicekosten. Meer hierover vindt u onder services.

Ligging

De Akker is gelegen op loopadstand van het winkelgebied in De Bilt met haar ruime voorzieningen. In het tegenover gelegen Houdringebos kunt u prachtige wandelingen maken. Bovendien is er een wekelijkse markt in de nabijheid. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is ook zeer goed. Er is een treinverbinding in Bilthoven en busverbindingen naar Bilthoven, Zeist en Utrecht zijn op loopafstand.

 

De uitvalswegen A27, A28 A12 en A2 zijn op zeer korte afstand gelegen.

Fotogalerij

Organisatie

Het bestuur wordt gekozen uit de leden en eventueel aangevuld met enkele bestuurders van buitenaf.
Per jaar vinden er in ieder geval 2 Algemene Ledenvergaderingen plaats, waarbij in het eerste halfjaar het jaarverslag aan de orde is en in de najaarsvergadering de begroting voor het volgende jaar.
Naast het bestuur zijn er actieve commissies van leden en bewoners die het bestuur met raad en daad terzijde staan. De exploitatiekosten worden geheel bestreden uit de servicekosten.


De bewoners vormen een heterogene woongemeenschap met een hoge mate van betrokkenheid bij het wonen.

Voor de service is de receptie in de ochtend bemand.

 

Door doelmatige planning, ook op lange termijn, van alle noodzakelijke kosten en uitgaven, worden de kosten voor groot onderhoud en renovatie, gelijkmatig verdeeld over de servicekosten. In de servicekosten zit steeds ook een reservering ten behoeve van bestemmingsreserve en onderhoudsreserve.
De servicekosten worden jaarlijke aangepast aan inflatie.

Vereniging

De doelstelling van de Vereniging is gericht op zelfstandig wonen voor 50-plussers.

De woonvereniging is geen vereniging van eigenaars, maar men koopt het woonrecht van een serviceappartement, waarmede het economische, doch niet het juridische eigendom van het appartement wordt verkregen. Een makelaar kan u hierover inlichten.

Financieel

Hier vindt u de openbare documenten van De Akker. Klik hiervoor op de onderstaande links. Andere documenten zijn voor bewoners en bestuurders beschikbaar via het beveiligde gedeelte van deze website. Bent u bewoner of bestuurder en wilt u die documenten raadplegen? Logt u dan in via de "Inloggen voor Bewoners" knop aan de rechter kant van iedere pagina.

 

Te Koop

De koopsommen van de appartementen zijn afhankelijk van de grootte, ligging en de staat van onderhoud van het appartement. Wanneer u interesse heeft in een appartement, neemt u dan contact met ons op voor een kenningsmakingsgesprek.

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info